Cetelem a Zöldebb Környezetért!

Iskolakereső - Keresés megye, település, vagy Budapesten kerület szerint.

Keresés
Keresés
1

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda 4.a Cegléd 694 szavazat

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda

A Ceglédi Református Általános Iskola 4. a osztályos tanulói vagyunk. Pályamunkánkkal szerettük volna megmutatni, hogy kinőtt, megunt ruhákból milyen fantasztikus dolgokat lehet készíteni. Új életre kelnek a pólók, blúzok, szoknyák és elnyűtt farmerok is. Több funkciós darabot készítettünk. Zsebes tároló a talált ceruzáknak, tollaknak, falvédő és egy vidám színfolt az osztálytermünkben. 2018 tavaszán erdei iskolába készülünk Mátraházára. Ehhez kérjük segítségeteket! Ha tetszik az általunk alkotott pályamű, kérjük szavazzatok ránk!

Rá szavazok

2

Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola 3.b Dunaújváros 666 szavazat

Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola

Sok pólót nőttek ki az osztály tanulói az elmúlt időben, ezért praktikus újrahasznosításra törekedtünk, hogy ezzel is védjük környezetünket. Létrehoztunk közösen egy faliképet 27 pólóból, közel 10 munkaórával. A pólókat csíkokra vágva 3-as fonással párban fonatokká fontuk, segítve annak is, akinek ez nehezebben ment. Mindannyian serényen dolgoztunk. A fonatokat némi szülői segítséggel ragasztottuk fel képpé, a lányok által varrt virággal díszítve. A számunkra varázslatos falikép osztályunkat díszíti, jelezve összetartozásunkat, a közös munka örömét és vágyunkat, hogy ilyen tájra utazhassunk.

Rá szavazok

3

Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2.c2 Bóly 610 szavazat

Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Örömmel olvastam Iskolánk e-mailjei között a pályázati kiírást, mely azonnal felkeltette érdeklődésem. Sok ötlet születik meg ilyenkor az ember fejében, a gyerekek kreativitási képessége határtalan. Az elkészült pályamunkákon,17 2.osztályos kisdiák, szülők és nagymamák dolgoztak. Használt zokniból, harisnyából készültek állatok (kukac, hernyó, kígyó, cica, polip, zebra, kutya, lepke, katica, malac), emberfigurák fonott karokkal és lábakkal. A három nagyméretű szőnyeg, az osztálytermünket díszíti. A használt pólókat csíkokra vágtuk, összefontuk, feltekertük, majd összevarrtuk, valamint egy szögletes hálóba fűztük.

Rá szavazok

4

Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a Dombóvár 602 szavazat

Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolánk 2007-ben lett ÖKO-iskola, 2014-ben elnyertük az Örökös ÖKO-iskola címet is. Ennek szellemében törekszünk arra, hogy a gyerekeket környezettudatos szemléletre neveljük. Ez megjelenik rajz, technika órákon, s a kézműves foglalkozásokon is. Alapanyagként gyakran hulladékot használunk (újságpapír, rongymaradék, műanyag flakonok, dobozok stb.) A beküldött fotókon legkedvesebb textilmunkáinkat mutatjuk be. A textil maradékokat egy varrónő anyukától kapjuk, illetve kinőtt, megunt ruhadarabokat használunk fel. Tanulóink nagyon lelkesek, s meglepő módon főleg a fiúk szeretnek varrni.

Rá szavazok

5

Tiszaújvárosi Szechenyi István Általános Iskola 4.b Tiszaújváros 598 szavazat

Tiszaújvárosi Szechenyi István Általános Iskola

Az összegyűjtött ruhákat csíkokra vágtuk, összefontuk, majd szőnyeget állítottunk össze belőlük. Pólókat összevarrtunk és apróra vágott ruhadarabkákkal kitömtük, hogy puha párnánk legyen. A munkadarabokat eljuttatjuk a miskolci állatmenhelynek, hogy így segítsünk a tél közeledtével egyre jobban fázó kutyusoknak.

Rá szavazok

6

Kandó Téri Általános Iskola 4.A osztály Budapest 18. kerület 588 szavazat

Kandó Téri Általános Iskola

A pályázat anyagának olvasása közben szembesültünk, azzal a ténnyel, hogy egyetlen farmernadrág előállításához 8500 liter tiszta vízre van szükség. Azért, hogy ezt a mennyiséget könnyebben el tudjuk képzelni, az iskola udvarára közösen felrajzoltunk 850 db egy literes edényt. Hoztunk kinőtt, eldobásra ítélt farmernadrágokat. Hosszú csíkokra felvágtuk, majd hálóra kötöztük. Valódi csapatmunka volt! Miután elkészült a lábtörlő, közösen megfogalmaztuk, hogy gyerekként is képesek vagyunk kinőtt ruháinknak új szerepet adni. Felelősek vagyunk a gondolkodásunkért, szokásainkért.

Rá szavazok

7

Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 4.a Vecsés 587 szavazat

Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Póló, nadrág, zokni, zsák, Lepedő, függöny, nagykabát. Szakadt már és folt hátán folt, Molylepkéket is jól lakatott. Ami nem jó itthon semmire, Megy a textil-gyűjtőbe, Lesz belőle új anyag, Megtöltik a boltokat. Azért előtte turkáltunk, Hátha valamit találunk. Kértük Anyut, a Nagymamát, Készítsünk pár rongybabát. Olló, tű, cérna és gondolat, Sok ihletett családi pillanat. Rajz, szabás, tömés, varrás, IV. A szintű ez a varázs. Megszületett Zoé, Panka és Mariska, Csíkos, foltos, rojtos egykori harisnya. Kaptak tőlünk egy újabb esélyt, Együtt nézzük velük az esti mesét.

Rá szavazok

8

Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 6.c Érd 572 szavazat

Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium

Interaktív Magyarország megyetérkép Osztálytermünk a legkisebb az iskolánkban, ezért olyan alkotást szerettünk volna létrehozni, mely díszítő elemként és oktatási segédanyagként egyaránt használható, emellett kis közösségünket is bemutatja. Választásunk Magyarország megyetérképére esett, mivel osztályunkban 19 tanuló van, ahány megye országunkban. A középpontban áll fővárosunk, ahogy osztályunk szívében osztályfőnökünk. A térkép bemutatja minden megye fő jellegzetességét, valamint segít eligazodni a megyék és székhelyeik elhelyezkedésében, melyek levehetőek, mozgathatóak.

Rá szavazok

9

Grassalkovich Antal Általános Iskola 6.c Budapest 23. kerület 567 szavazat

Grassalkovich Antal Általános Iskola

Pályázatunkban megidéztük a mesevilágot a páratlan zoknikból készült cipelő cicákkal, de rengeteg használati és dísztárgyat is alkottunk. Ha egy pulóvert már mindenki kinőtt a családban, akkor a házi kedvenc kényelmét szolgáló pihenőpárnává tömtük és varrtuk. Mindenki gyártott magának pólótáskát a kinőtt vagy megunt felsőből. Nyaksál, nyaklánc, szerszámos táska, kötény, kutyajáték is készült egy-egy jól irányzott vágással pólóból, farmerből. Az iskolában hagyott ruhák tárából kapott pólókat szétvágtuk, és fonallá varrtuk. Így edényalátétet, kosarakat,sőt szőnyeget is horgoltunk!

Rá szavazok

10

Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2.c/1. Bóly 531 szavazat

Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Karácsonyvárás, lakásdíszítés, ajándék használt ruhából. Adventi naptár farmerekről lefejtett zsebből, melyen az ezüst ruhából készült számok sugározzák a karácsony csillogását. A zsebekbe ajándék rejthető 24 napon át a gyerekek örömére. A farmeranyagokból készült az ajtóra a koszorú, az üdvözlő kártyákon lévő fenyőmotívumok, az ajándék táska, a terítő a négy mécses tartó fenyőfával, melyet használt gombokkal díszítettünk. A fehér ing darabjaival becsomagolt dióból fehér tollal díszítve angyalka fenyődísz lett. „ Merj belevágni”a ruhába, és örömet szerzel másoknak! Boldog karácsonyt!

Rá szavazok