Cetelem a Zöldebb Környezetért!

Iskolakereső - Keresés megye, település, vagy Budapesten kerület szerint.

Keresés
Keresés
1

Aba Sámuel Általános Iskola 3. osztály Abasár 1195 szavazat

Aba Sámuel Általános Iskola

Gyermekeink jövője nagyban függ attól, hogy környezetünk tiszteletére, bolygónk megóvására törekedjenek. A környezeti nevelés része az újrafelhasználás. A pályázat kreatív tevékenységre ösztönöz, melyben iskolánk tanulói motiváltak és eredményesek is egyben. Az összegyűjtött, selejtes ruhákból két alkotáson is megmutathatták kézügyességüket. Abasár híres szőlőskertjeiről és ízletes borairól, ezért is tettünk a zászlóra a település címeréhez társítva szőlőtőkét és boroshordót. 220 darab textilanyagot helyeztek rá a faliszőnyegre és az iskola nevének feliratához.

Rá szavazok

2

Tiszaújvárosi Szechenyi István Általános Iskola 4.b Tiszaújváros 1169 szavazat

Tiszaújvárosi Szechenyi István Általános Iskola

Az összegyűjtött ruhákat csíkokra vágtuk, összefontuk, majd szőnyeget állítottunk össze belőlük. Pólókat összevarrtunk és apróra vágott ruhadarabkákkal kitömtük, hogy puha párnánk legyen. A munkadarabokat eljuttatjuk a miskolci állatmenhelynek, hogy így segítsünk a tél közeledtével egyre jobban fázó kutyusoknak.

Rá szavazok

3

Kandó Téri Általános Iskola 4.A osztály Budapest 18. kerület 1167 szavazat

Kandó Téri Általános Iskola

A pályázat anyagának olvasása közben szembesültünk, azzal a ténnyel, hogy egyetlen farmernadrág előállításához 8500 liter tiszta vízre van szükség. Azért, hogy ezt a mennyiséget könnyebben el tudjuk képzelni, az iskola udvarára közösen felrajzoltunk 850 db egy literes edényt. Hoztunk kinőtt, eldobásra ítélt farmernadrágokat. Hosszú csíkokra felvágtuk, majd hálóra kötöztük. Valódi csapatmunka volt! Miután elkészült a lábtörlő, közösen megfogalmaztuk, hogy gyerekként is képesek vagyunk kinőtt ruháinknak új szerepet adni. Felelősek vagyunk a gondolkodásunkért, szokásainkért.

Rá szavazok

4

Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2.c2 Bóly 1161 szavazat

Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Örömmel olvastam Iskolánk e-mailjei között a pályázati kiírást, mely azonnal felkeltette érdeklődésem. Sok ötlet születik meg ilyenkor az ember fejében, a gyerekek kreativitási képessége határtalan. Az elkészült pályamunkákon,17 2.osztályos kisdiák, szülők és nagymamák dolgoztak. Használt zokniból, harisnyából készültek állatok (kukac, hernyó, kígyó, cica, polip, zebra, kutya, lepke, katica, malac), emberfigurák fonott karokkal és lábakkal. A három nagyméretű szőnyeg, az osztálytermünket díszíti. A használt pólókat csíkokra vágtuk, összefontuk, feltekertük, majd összevarrtuk, valamint egy szögletes hálóba fűztük.

Rá szavazok

5

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda 4.a Cegléd 1159 szavazat

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda

A Ceglédi Református Általános Iskola 4. a osztályos tanulói vagyunk. Pályamunkánkkal szerettük volna megmutatni, hogy kinőtt, megunt ruhákból milyen fantasztikus dolgokat lehet készíteni. Új életre kelnek a pólók, blúzok, szoknyák és elnyűtt farmerok is. Több funkciós darabot készítettünk. Zsebes tároló a talált ceruzáknak, tollaknak, falvédő és egy vidám színfolt az osztálytermünkben. 2018 tavaszán erdei iskolába készülünk Mátraházára. Ehhez kérjük segítségeteket! Ha tetszik az általunk alkotott pályamű, kérjük szavazzatok ránk!

Rá szavazok

6

Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a Dombóvár 1157 szavazat

Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolánk 2007-ben lett ÖKO-iskola, 2014-ben elnyertük az Örökös ÖKO-iskola címet is. Ennek szellemében törekszünk arra, hogy a gyerekeket környezettudatos szemléletre neveljük. Ez megjelenik rajz, technika órákon, s a kézműves foglalkozásokon is. Alapanyagként gyakran hulladékot használunk (újságpapír, rongymaradék, műanyag flakonok, dobozok stb.) A beküldött fotókon legkedvesebb textilmunkáinkat mutatjuk be. A textil maradékokat egy varrónő anyukától kapjuk, illetve kinőtt, megunt ruhadarabokat használunk fel. Tanulóink nagyon lelkesek, s meglepő módon főleg a fiúk szeretnek varrni.

Rá szavazok

7

Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 4.a Vecsés 1150 szavazat

Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Póló, nadrág, zokni, zsák, Lepedő, függöny, nagykabát. Szakadt már és folt hátán folt, Molylepkéket is jól lakatott. Ami nem jó itthon semmire, Megy a textil-gyűjtőbe, Lesz belőle új anyag, Megtöltik a boltokat. Azért előtte turkáltunk, Hátha valamit találunk. Kértük Anyut, a Nagymamát, Készítsünk pár rongybabát. Olló, tű, cérna és gondolat, Sok ihletett családi pillanat. Rajz, szabás, tömés, varrás, IV. A szintű ez a varázs. Megszületett Zoé, Panka és Mariska, Csíkos, foltos, rojtos egykori harisnya. Kaptak tőlünk egy újabb esélyt, Együtt nézzük velük az esti mesét.

Rá szavazok

8

Orczy Anna Általános Iskola 4.b Fegyvernek 1150 szavazat

Orczy Anna Általános Iskola

A fegyverneki Orczy Anna Általános Iskola 4.b osztályos tanulói vagyunk. Amikor Eszter néni elmondta nekünk, hogy mi a feladat, lelkesen és jókedvvel láttunk hozzá. Használt pólókból kétféle technikával szőnyeget készítettünk, ami a pihenő sarkunkat teszi még otthonosabbá. Erika néninek is támadt egy jó ötlete, kedves zoknibábokat alkottunk. Szívesen játszunk velük, ha időnk engedi. Az együtt töltött idő alatt jókat beszélgettünk, énekeltünk. A közös munka még közelebb hozott bennünket egymáshoz.

Rá szavazok

9

Grassalkovich Antal Általános Iskola 6.c Budapest 23. kerület 1137 szavazat

Grassalkovich Antal Általános Iskola

Pályázatunkban megidéztük a mesevilágot a páratlan zoknikból készült cipelő cicákkal, de rengeteg használati és dísztárgyat is alkottunk. Ha egy pulóvert már mindenki kinőtt a családban, akkor a házi kedvenc kényelmét szolgáló pihenőpárnává tömtük és varrtuk. Mindenki gyártott magának pólótáskát a kinőtt vagy megunt felsőből. Nyaksál, nyaklánc, szerszámos táska, kötény, kutyajáték is készült egy-egy jól irányzott vágással pólóból, farmerből. Az iskolában hagyott ruhák tárából kapott pólókat szétvágtuk, és fonallá varrtuk. Így edényalátétet, kosarakat,sőt szőnyeget is horgoltunk!

Rá szavazok

10

Kandó Téri Általános Iskola 4.D Budapest 18. kerület 1124 szavazat

Kandó Téri Általános Iskola

Néhány ötlet, mi készülhet a levetett, kidobásra szánt ruhákból: Sok-sok madárijesztő, ami díszítheti akár az osztályt is. Öltéseket gyakorolhattok tűpárna, tolltartó, zsebkendő- és mobiltartó készítésekor. Aki nem szeretne tűt venni a kezébe, annak csak csomóznia kell az anyagot, és kész is a dekoratív párna. Elfeslett lepedőre vidáman nyomdáztunk őszi leveleket. Terítőnek tökéletes A mesevetélkedőre varázslójelmez készült az öltöny béléséből. A naplóborító édesanyák remeke, rajta a delfin, az osztályunk jelképe. Jó együtt alkotni! Várja a szavazataitokat a Kandó 4.D osztálya!

Rá szavazok